1. Zdravo Gost!

  Že poznaš funkcijo foruma, ki se imenuje označevanje uporabnikov ali po angleško tagging? Če ne, pa omenjeno funkcijo verjetno poznaš iz Twitterja, kjer se najpogosteje uporablja.

  Zakaj se uporablja označevanje ali tagging? Predvsem zaradi hitrega obveščanja uporabnika (na email in preko sistema obveščanja na forumu) o odgovoru na njegovo sporočilo. Uporabnika se označi s preprosto uporabo znaka @, kateremu se doda uporabniško ime. Primer: @Platoon

  Prosim, da se omenjene funkcije poslužuješ v čim večji meri, saj omogoča učinkovitejšo komunikacijo!

  Odstrani obvestilo

Poslovna informatika

Temo je v forumu 'Podiplomski študij' ustvaril uporabnik Baller, 11 apr 2019.

 1. Baller

  Baller Študent

  Pridružen:
  12 jul 2017
  Prispevki:
  1
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Ekonomija
  Pozdravljeni,

  letos bom diplomiral na FDV-ju in se zanimam za vpis na podiplomski program Poslovne informatike. Pri odločitvi bi mi koristile bi mi kakršnekoli informacije. Kakšna je težavnost programa (za nekoga iz družboslovnega faksa)? Kakšno je potrebno znanje matematike, kakšno ekonomije in kako daleč se gre s programiranjem - se gre dejansko v konkretnejše programske jezike - Python, Java itd. ali je omejitev pri osnovah SQL-a in Excela?
   
 2. Valneja

  Valneja Študent

  Pridružen:
  1 okt 2018
  Prispevki:
  1
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Poslovna informatika
  Dejansko se ne potrebuje nobenega znanja programiranja, SQL-a ali Excela, tudi matematike ni skoraj nič (razen pri osnovah računovodstva moraš znat uporabljat formule in razumet procente :D). Sama prihajam iz FRI-ja in je pri veliko predmetih sošolcem iz družboslovnih faxov veliko lažje, saj je skoraj pri vsakem predmetu kakšna seminarska za napisat. Če te ta smer zanima, potem ne moreš zgrešit. Sam program ni težek, jaz delam 3 do 4 dni na teden in imam prosto za fax 1 do 2 dni na teden. Nekega predznanja skoraj da ne rabiš, koristi pa če te zanima snov :)