1. Zdravo Gost!

  Že poznaš funkcijo foruma, ki se imenuje označevanje uporabnikov ali po angleško tagging? Če ne, pa omenjeno funkcijo verjetno poznaš iz Twitterja, kjer se najpogosteje uporablja.

  Zakaj se uporablja označevanje ali tagging? Predvsem zaradi hitrega obveščanja uporabnika (na email in preko sistema obveščanja na forumu) o odgovoru na njegovo sporočilo. Uporabnika se označi s preprosto uporabo znaka @, kateremu se doda uporabniško ime. Primer: @Platoon

  Prosim, da se omenjene funkcije poslužuješ v čim večji meri, saj omogoča učinkovitejšo komunikacijo!

  Odstrani obvestilo

Kako pravilno naložiti gradivo

Temo je v forumu 'Imaš gradivo?' ustvaril uporabnik Platoon, 23 sep 2012.

 1. Platoon

  Platoon Dekan Osebje foruma

  Pridružen:
  19 feb 2007
  Prispevki:
  1.862
  Prejeti všečki:
  56
  Trofejne točke:
  48
  Smer študija:
  Trženje
  1. Najprej preverite, če so vaša gradiva že na tem forumu. Nekateri namreč na hitro naložite nekaj gradiv, ki pa so na koncu že na strani. Tako mi povzročate nepotrebno delo ...

  2. Ko nalagate preko obrazca v Bazi datotek, pazite, kaj napišete v ime in opis datoteke. IME DATOTEKE je glavna stvar in tukaj morate napisati na primer "Zapiski (70 strani) - 2012" ali "Dopisane prosojnice - 2011" itd. Mora biti na tak način!! Nujno se morate izogniti takih naslovov: "poslovne finance", "analiza časovnih vrst", itd.

  Če je v imenu datoteke samo ime predmeta, to nima nobenega smisla, kako pa naj človek ve, za kakšno datoteko se gre?

  Opis datoteke je namenjen samo dodatni obrazložitvi, kaj datoteka vsebuje. Opis datoteke je PRECEJ MANJ pomemben od imena datoteke!!

  3. Imena datotek se morajo začeti z veliko začetnico in ne z malo začetnico, tako da vse skupaj izgleda malo lepše.

  4. Datoteke, če se da, nalagajte v .doc,.pdf in .zip ter .rar formatu. Izogibajte za .docx, ker nimajo vsi najnovejših Officeov.

  5. Če želite naložiti prosojnice ali kaj podobnega, kjer je več datotek, jih nujno združite v .zip ali .rar datoteko. Nalaganje posameznih prosojnic, kar se je že dogajalo, nima smisla??!

  6. Imena datotek naj bodo strukturirana tako, kot vsa ostala, ki sem jih dodal sam. En tak primer je:
  "Zapiski za izpit (10strani) - 2011/2012". Na začetku se torej vedno nahaja glavni del, v tem primeru gre za Zapiske. Lahko bi šlo tudi za Seminarsko nalogo ali kaj drugega. V drugem delu se po navadi nahajajo ali število strani, letnice ali profesor. Še en primer: "Zapiski - poslovni izid in denarni tok (Tekavčič)"!
  Upam, da je vseskupaj dovolj razumljivo.

  7. Nekaj truda je potrebno tudi pri določanje imena same datoteke (.doc,.zip.,rar, itd). Ponavadi so imena datotek, ki jih nalagate precej grda. Datoteke morajo biti poimenovane na naslednji način. Najprej je potrebno napisati ime predmeta, nato sledi vse ostalo. Primer: Uvod_v_mng_Zapiski_za_izpit_2011ali2012.doc

  Idealno je, če med besedami ni presledkov, ampak se namesto presledko uporabi črte. Prav tako priporočam, da se ne uporablja šumnikov, ker imam potem včasih težave, ko spreminjam ponudnika internetnega gostovanja ...

  8. ...

  Pozdrav,
  Platoon