1. Zdravo Gost!

  Že poznaš funkcijo foruma, ki se imenuje označevanje uporabnikov ali po angleško tagging? Če ne, pa omenjeno funkcijo verjetno poznaš iz Twitterja, kjer se najpogosteje uporablja.

  Zakaj se uporablja označevanje ali tagging? Predvsem zaradi hitrega obveščanja uporabnika (na email in preko sistema obveščanja na forumu) o odgovoru na njegovo sporočilo. Uporabnika se označi s preprosto uporabo znaka @, kateremu se doda uporabniško ime. Primer: @Platoon

  Prosim, da se omenjene funkcije poslužuješ v čim večji meri, saj omogoča učinkovitejšo komunikacijo!

  Odstrani obvestilo

Izredni 1. letnik v enem šolskem letu

Temo je v forumu '1. letnik' ustvaril uporabnik scraper21, 28 avg 2015.

 1. scraper21

  scraper21 Podpornik

  Pridružen:
  28 avg 2015
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Baza datotek:
  1
  Smer študija:
  Mednarodno poslovanje
  Živjo,

  imam par vprašanj glede izrednega študija in kako bi ga opravil v enem letu. Trenutno ne vem katerih 5 predmetov se bo letos izvajalo na izrednem študiju tako da me zanima bolj na splošno.
  1. Kateri predmeti imajo obvezno prisotnost(delam 9-17 tako da ne morem na redna predavanja) pri predavanjih, vajah ali pa seminarjih;
  2. Kateri predmeti imajo obvezne seminarske, kolokvije, kakšne druge obveznosti, ki so potrebne za opravit predmet
  3. Kateri predmeti nimajo nobenih obveznosti razen uspešno opravljenega izpita, kolokvijev?

  Torej opravil bi 5 predmetov, ki se izvajajo izredno kot izredno in pa ostale z rednimi študenti.

  Hvala za pomoč in se opravičujem če sem temo napačno umestil, ker ne najdem nikjer na forumu nobene teme kot je klepet ali kaj podobnega.

  Lep pozdrav,

  Klemen
   
 2. izredni737

  izredni737 Študent

  Pridružen:
  15 jul 2020
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Ekonomija
  V bistvu sem sedaj v isti poziciji kot ti pred leti, ti je uspel prit, do informacij/izkušenj, ki bi jih lahko delil?
   
 3. luca93

  luca93 Študent

  Pridružen:
  11 dec 2014
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  2
  Trofejne točke:
  3
  Smer študija:
  Bančni in finančni management
  Zdravo!

  Ti bom jaz odgovorila, saj sem študirala tako na redni in izredni izvedbi, naredila 1. letnik v 1 letu. Letos opravila 2. letnik v 1 letu, sedaj grem v 3. letnik.

  Moja strategija je bila, da sem opravila vse izredne predmete, ki so se izvajali v tistem letu (ker je program sestavljen tako, da delaš 1. letnik, tj. 10 izpitov v 2 letih to pomeni, da se bo 1/2 predmetov izvajala letos, 1/2 pa naslednje leto).

  V letošnjem študijskem letu 19/20 so se izvajali predmeti:
  1. Mikoekonomija 1,
  2. Uvod v poslovanje,
  3. Organizacijsko vedenje,
  4. Makroekonomija 1 in
  5. Informatika.
  To pomeni, da se bodo v prihodnjem študijskem letu 20/21 izvajali predmeti:
  1. Matematika za poslovne in ekonomske vede,
  2. Pravo družb in poslovno pravo,
  3. Temelji managementa,
  4. Osnove statistike in
  5. Uvod v računovodstvo.

  Da napreduješ v višji letnik potrebuješ opraviti najmanj 8 predmetov. Moj predlog je, da naredi vse "izredne" predmete, ki se bodo izvajali v letu 20/21, tj. 5 predmetov. Z rednimi poskusi opraviti 3 redne predmete in prihodnje leto z izrednimi nadoknaditi za nazaj (naslednjo leto se bodo izvajali tisti predmeti, ki ti manjkajo).

  Od zgornjih predmetov, ki bi jih moral opraviti z rednimi boš najlažje opravil Uvod v poslovanje, Organizacijsko vedenje in Informatiko. To ti pravim iz praktičnih razlogov, saj so pri teh predmetih skupine za vaje tudi pozno popoldne. Jaz sem npr. z rednimi opravila Organizacijsko vedenje in sem zaprosila za premestitev v skupino ob 17.00 ali 18.00, se ne spomnim več. Na predavanje ne rabiš hodit, ker niso bistvena. V resnici ni "težko" delati izpite z rednimi, so pa naporne vse dodatne obveznosti, ki predstavljajo pogoj za opravljanje izpitov (razne seminarske naloge, domače naloge, obvezne prisotnosti ipd.).

  Letos se tudi napoveduje, da bodo izvedbe predmetov on-line (čeprav pri 1. letnikih še ne tako izrazito) tako, da ti mogoče tudi to olajša organizacijo.

  Upam, da sem ti bila v pomoč. Srečno pri študiju! :)
   
  Uporabniku izredni737 je všeč.
 4. izredni737

  izredni737 Študent

  Pridružen:
  15 jul 2020
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  0
  Trofejne točke:
  1
  Smer študija:
  Ekonomija
  Res najlepša hvala za tale post. Kako pa so kej profesorji naklonjeni temu, da se priključiš kateri izmed skupin pri rednih študentih in delaš tam gužvo? Jaz namreč delam ves čas popoldne in niti nisem iz lj, tako da bi lahko obiskoval vaje kvečjemu dopoldne čez teden in v soboto. Imajo morda izredni študentje tud kako neformalno fb skupino?
   
 5. luca93

  luca93 Študent

  Pridružen:
  11 dec 2014
  Prispevki:
  2
  Prejeti všečki:
  2
  Trofejne točke:
  3
  Smer študija:
  Bančni in finančni management
  Pridruževanje izrednih študentov k rednimi študentom je čisto običajno. Ne poznam primera, da bi profesorji koga zavrnili. Je pa tako, da ko se odločiš opravljati predmet z rednimi študenti, veljajo zate enaka pravila oz. pogoji za opravljanje izpitov kot za redne študente. Pri izrednih izvedbah so obveznosti za to, da opraviš izpit manjše, običajno je izpit = 100% ocene predmeta, pri rednih izvedbah pa je končna ocena predmeta sestavljena še iz seminarskih nalog, domačih nalog, izpita ipd. Kakšen predmet zahteva tudi obvezno prisotnost na vajah, ki je tudi pogoj za pristop k izpitu.

  Ampak, če delaš popoldne boš tako ali tako zelo težko opravljal predmete na izrednem študiju. Vsa predavanja za izredne potekajo po 17.00 uri. Se ne bi potem raje vpisal na redni študij?

  Glede neformalnih fb skupin nimam nobenih informacij. Mislim, da obstajajo in so neaktivne. Pridruži se pa redni (za 1. letnike oz. "bruce") fb skupini, kjer boš lahko spremljal, kaj se dogaja na rednem študiju.
   
  Nazadnje urejeno: 3 avg 2020 ob 18:16
  Uporabniku izredni737 je všeč.