1. Zdravo Gost!

  Baza gradiv ni namenjena le snemanju, ampak tudi nalaganju. Če želiš, da stran služi svojemu namenu in da deluje še naprej, naloži kakšno gradivo preko povezave: http://www.ef-gradiva.net/index.php?resources/add ali enostavno pošlji gradivo na e-naslov: podpora@ef-gradiva.net

  Odstrani obvestilo

Slo makroekonomisti (katerim šolam pripadajo) - 2010 2013-11-06

Ta tema se lahko pogosto znajde na izpitu

 1. *Katka_6*
  Slo makroekonomisti (katerim šolam pripadajo) - 2010. Ta tema se lahko pogosto znajde na izpitu. Primer:

  1. Bogomir Kovač – keynesianizem / institucionalizem.

  - v zaključku svojega članka "Keynes, keynesianizem in razvojne spremembe sodobne države blaginje – renesansa ali zaton keynesianske teoretske paradigme dr. Kovač zapiše: "V obdobju velikih demografskih, tehnoloških in institucionalnih sprememb, ki oblikuje nov globalni svet, v obdobju reformiranja države blaginje, ki velja za enega najpomembnejših institucionalnih dosežkov sodobne civilizacije, je Keynes postavil mejnike, ki so še danes aktualni in vredni intelektualnega spoštovanja." (Keynes)

  - poleg tega dr. Kovač poudarja pomen urejenega institucionalnega okolja za gospodarski razvoj, hkrati pa se tudi ekonomske analize pogosto loteva skozi institucionalistično optiko (npr. "Nekateri vidiki politično ekonomske analize sodobne vloge države in trga v Sloveniji,"). (institucionalizem)

  - ne verjame v tržno učinkovitost brez intervencije; trdi, da delovanje trga samo po sebi zahteva močno vlogo države. (Keynes / institucionalizem)