1. Zdravo Gost!

  Baza gradiv ni namenjena le snemanju, ampak tudi nalaganju. Če želiš, da stran služi svojemu namenu in da deluje še naprej, naloži kakšno gradivo preko povezave: http://www.ef-gradiva.net/index.php?resources/add ali enostavno pošlji gradivo na e-naslov: podpora@ef-gradiva.net

  Odstrani obvestilo

UPEŠ Domača naloga - Opis dela za izbrano delovno mesto 2013-11-24

Beri opis ...

 1. teatr92
  Za predstavitev delovnega mesta sem si izbrala poklic logista. Posameznica, ki upravlja to delavno mesto, dela v podjetju z desetimi zaposlenimi. Z možem sta obenem tudi lastnika podjetja, ki se ukvarja z skladiščenjem in transportom po Sloveniji in Evropi. V lasti imajo šest svojih tovornjakov in prostore za skladiščenje.

  Delavni čas logista je fleksibilen. Najpomembnejši del njene službe je komuniciranje s strankami in vozniki. To je sploh pomembno zaradi raznih prepovedi v cestnem prometu za tovornjake. Kot logist mora tudi reševati reklamacije in urejati vse potrebne dokumente za uvoz in izvoz. Slediti mora transportom zato, da le ti prispejo k strankam v dogovorjenem času. Obvladati mora delo z računalnikom in govoriti vsaj dva tuja jezika, kar olajša komunikacijo s tujino. Ker gre za manjše podjetje logistike, opravlja še razna druga dela kot je npr. pomoč pri prepakiranju paketov. Vodi vso zalogo in prevzema pošto.

  Običajni delavni dan se začne zgodaj zjutraj, ko prispejo vozniki in se jim razdeli zadolžitve. Čez dan organizira razlaganje in nalaganje tovornjakov ter odgovarja na telefonske klice. Skrbi, da delo poteka nemoteno in sproti rešuje težave, ki se pojavijo. Čez dan ureja vso dokumentacijo, ki je potrebna. Delo se lahko zavleče tudi do večernih ur, če je potrebno pripraviti vse za voznika, ki odhaja na daljšo pot.

  To delavno mesto je zelo pomembno v organizaciji in lahko bi trdili, da je pravzaprav srce te organizacije. Brez tega dela organizacija, ki se ukvarja s transportom in skladiščenjem ne bi mogla preživeti.

  To delavno mesto v podjetju ni posebej sistematizirano, kajti posameznica, ki ga upravlja je z možem tudi lastnica podjetja in sta hkrati tudi direktorja podjetja.

  Viri:

  - intervju z Majdo Dolničar iz podjetja DM&DM, d. o. o.